Fördelar med att paddla Kajak

Fördelarna med att paddla Kajak är ju naturligtvis att komma ut i naturen på ett lugn och fridfullt sätt och uppleva vildmarken på riktigt nära håll. Det finns många arrangörer som fixar fina turer allt från spännande övernattnings-turer till att lära sig tekniken om en kajak. Man kan paddla under en kvällstur och även lära sig räddningsövningar som är väldigt bra att lära sig om man skall vistas ute på vattnet oavsett om det är lugnt eller stilla.

Fördelar med att paddla Kajak

Det finns kurser som passar för alla oavsett hur lite eller mycket man kan om kajakpaddling. Det kan vara spännande och utmanande äventyr i en liten fors eller på det öppna havet (om man är lite mer erfaren) eller lugna, mysiga turer i innerskärgården (om man är nybörjare). Det finns en kurs för alla. När det gäller ledarna har de genomgått en gedigen utbildning och är trygga i sin roll. Oftast börjar man träning med kajak i en bassäng. Där tränas både kamrat och livräddning, men även på att rädda sig själv om olyckan skulle vara framme. Paddlingsteknik är viktigt att träna och även på att känna sig trygg i vattnet.

Gå igenom all utrustning

Man går igenom all utrustning som skall finnas med när man ger sig ut på kajakturen, vilken mat som är lättast att ta med, tekniken man skall ha för att lära sig hålla balansen i vattnet och vad man skall välja för kläder att göra sin utflykt till en fantastisk upplevelse. Det allra viktigaste är naturligtvis flytvästen. Den får man aldrig någonsin glömma när man skall vara ute på vattnet!Det är underbart att paddla omkring i naturen och få koppla av med goda vänner eller familjen. Helt plötsligt kan det dyka upp en bäver bredvid kajaken och vara nyfiken på vad detta är för konstig kompis i hans vatten. Resan blir riktigt behaglig om man har rätt utrustning med sig och man skall även komma ihåg att ha lämpliga regnkläder med sig för rätt som det är står regnet som spön i backen. Liggunderlag som är tjocka och mysiga skall med när man ligger i sitt tält och lyssnar till vattnets kluckande utanför. En oförglömlig upplevelse! En varm dunsovsäck är också att rekommendera så att man inte fryser. Det kan bli rått och kallt under natten.Insjöar är det enklaste alternativet för den som inte riktigt är van att vara ute på vattnet. Alla kan paddla och det spelar ingen roll om man är ung eller gammal. Alla har lika roligt och uppskattar att lära sig livet i en kajak. Om man planerar sin resa noga in i minsta detalj så blir resan trygg och rolig. Några saker man inte skall glömma är: Välj rätt kajak. På informationen hos guiden får man tips och råd vilken man känner sig tryggast med och den som är säkrast, man skall kunna känna sig säker på sin utrustning och packa sakerna så lufttätt det går om något trillar i vattnet, man får bra tips om maten som skall med och tips på kryddor, man har lärt sig tekniken att paddla ordentligt och känner sig trygg med den, man kan googla på vilka vatten som är bäst att paddla i och kan då känna sig trygg med att ha valt rätt destination.

Gå igenom all utrustning